zelf beschilderde ninja's

Unieke ninja’s

Omdat ik een aantal lego poppetjes dubbel had leek het me een goed idee om deze poppetjes zelf aan te passen en om er unieke poppetjes van te maken.

Het eerste poppetje had ik gekleurd met een watervaste zwarte viltstift.  Maar alle poppetjes zwart maken vond ik een beetje saai.

Mijn vader had nog een koffertje met oude potjes modelbouwverf. Deze verf mocht ik gebruiken om mijn poppetjes te beschilderen. Ik heb verf gebruikt van het merk Revell.

Als jouw vader geen verf heeft dan kun je de verf kopen in een modelbouwwinkel of in een speelgoedwinkel. Kijk maar eens op internet welke kleuren er allemaal zijn. In de webwinkel “De Revellspecialist.nl” kost één potje verf € 1,78.

Met één potje kun je heel veel poppetjes beschilderen. Als je een potje legergroen hebt dan kun je een heel leger maken. Maar je hebt dan wel veel poppetjes nodig.  🙄

Als je geen modelbouwverf hebt kun je misschien nagellak gebruiken voor het beschilderen van de poppetjes want er is tegenwoordig ook wel blauwe, groene of zwarte nagellak. Vraag maar aan jouw moeder of ze nog  nagellak heeft die ze niet meer gebruikt.

Ik heb nog niet geprobeerd om een poppetje met nagellak te beschilderen. Dat ga ik nog wel doen. Als ik een poppetje klaar heb zal ik een foto op mijn blog plaatsen.

De poppetjes op de foto heb ik beschilderd met modelbouwverf. Dat was wel een heel precies werkje en je hebt er ook een heel dun kwastje voor nodig.

zelf beschilderde ninja's
Zelf beschilderde ninja’s

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *